Jouw situatie


Verhuizen zonder zorgen...

De lage rentestand en de huizenprijzen die zijn gedaald maken het een ideaal moment om te verhuizen. Heeft u al een koopwoning, dan komt daar tegenwoordig veel bij kijken. Heb ik wel of geen restschuld? En kan ik deze meefinancieren in een nieuwe hypotheek? En hoe zit het met de eigenwoningreserve?

De antwoorden op deze vragen zijn belangrijk om uw mogelijkheden op de huizenmarkt goed in kaart te brengen. Onze adviseurs zijn specialisten met jarenlange ervaring.
 Of het nu gaat om de financiering van een verbouwing, het meenemen van uw oude hypotheek of de besteding van de overwaarde, onze adviseurs luisteren naar uw wensen en vertalen dit in een persoonlijk en op maat gemaakt financieel plan.Nieuwbouw of een bestaande woning

Ondanks de crisis worden er nog steeds nieuwe woningen gebouwd. Voor een koper is het aantrekkelijk om een nieuw huis te kopen, u kan de inrichting immers direct volledig aanpassen aan uw persoonlijke wensen. Daarbij komt dat de woningen goed zijn geïsoleerd en daardoor de onderhoudskosten de eerste jaren laag zullen zijn.

Maar er zijn ook nadelen. Zo zal u meestal een tijdje moeten wachten alvorens de woning klaar is en dat brengt ook extra kosten ( bouwrente) met zich mee.

Als u een bestaande woning koopt kunt u, in tegenstelling tot bij een nieuwbouwproject, onderhandelen over de prijs. Ook is de wijk al klaar en weet u precies hoe uw nieuwe woonomgeving eruit ziet.

Hoe meer keuze, hoe lastiger het is om te beslissen. Dan is het fijn als u met al uw vragen en twijfels terecht kan bij uw eigen adviseur… een specialist als het gaat om woningfinanciering. En als het nodig is, kan deze altijd een beroep doen op een makelaar van het Nationaal Makelaars Collectief. Samen beantwoorden zij al uw vragen en zorgen zij voor de beste begeleiding, welke keuze u ook maakt!

 

Hypotheek oversluiten

Ondanks dat een hypotheek veelal een looptijd heeft van 30 jaar, is het verstandig om regelmatig te checken of deze nog up-to-date is. De rente is immers altijd aan schommelingen onderhevig en een veranderende rente kan gevolgen hebben voor uw hypotheek.

De huidige lage rentestand maakt oversluiten voor veel mensen aantrekkelijk. Veel huizenbezitters kunnen besparen op de rente en/of op de premie voor levensverzekeringen. Maar hoe weet u hoeveel op bestaande hypotheeklasten kan worden bespaard? En moet er dan een boete betaald worden, en verdient u deze terug? Kortom, is het verstandig om de hypotheek nu aal aan te passen dan wel om te zetten of kunt u beter wachten tot het einde van de rentevast periode?

Door een inventarisatie van uw situatie wordt al snel duidelijk óf en hoeveel geld u kunt besparen op uw maandelijkse lasten.

Dus bent u benieuwd of u kunt besparen op uw hypotheeklasten of loopt de rentevaste periode van uw hypotheek binnenkort af? Dan is een adviesgesprek altijd verstandig. Wij zijn u graag van dienst.

Verbouwen

Steeds meer kiezen mensen voor het verbouwen of renoveren van hun bestaande woning in plaats van verhuizen. Dan is het wel zo prettig als u het huis kunt verfraaien of aan kan passen aan uw veranderde persoonlijke situatie. Een kinderkamer, een dakkapel of een nieuwe badkamer, aanpassingen die allemaal veel geld kosten.

Nu de normen bij de banken steeds strenger zijn geworden vragen veel mensen zich af of zij nog wel een hypotheek kunnen krijgen voor een verbouwing. En als dat dan al zo is, is de rente dan wel aftrekbaar? Het antwoord is niet voor iedereen hetzelfde, tijdens een vrijblijvend adviesgesprek krijgt u op al uw vragen een passend antwoord, afgestemd op uw eigen persoonlijke situatie.